Saturday, May 24

Kiss me, I'm legal! Plus bean and capsicum stew

Long week, no see! On ollut kovin kiireinen viikko, ja voi miten mulla on paljon näytettävää ja kerrottavaa! Ennoo koko viikkona ehtinyt laittaa tänne paljoa yhtään mitään, siispä tiedättehän mitä siitä seuraa: hueg post! Lotsa pictures! Paitsi että sen takia en taida tänään laittaa reseptejä lainkaan, muuten istuisin tässä koko loppuiltapäivän. Aa, ja en ehkä kerro niin yksityiskohtaisesti joka asiasta, mutta sen varmaan kestätte kyllä.

Täytin tiistaina siis kaheksantoista vuotta. Ihan hurjan paljon, en oikein ymmärrä sitä itsekään. Tuossa ylhäällä on kuva Liisan tuoman kahvi-juustokakun viimesestä palasta jonka söin eilen. Vietin hurjan mukavat juhlat viime lauantaina, mutta siitä ei valitettavasti taidakaan olla kuvia vielä, en koskaan satu Ruutin kanssa samaan aikaan koneelle. Olin kauhean iloinen että niin moni pääsi tulemaan ja muutenkin mua hämmästyttää aina yhä uudelleen huomata ja muistaa miten ihania ihmisiä mulla on ympärilläni. Ja ihan kauhean moni oli nähnyt kovasti vaivaa mun vuokseni, hankkinut lahjan tai tehnyt kortin tai piirtänyt tai leiponut tai ommellut tai. Olin moisesta yhtäkkisestä huomiosta ihan kauhean otettu ja tuntuu etten ole millään osannut edes kiittää tarpeeksi. Sain vanhemmiltanikin kaksinkertaisen synttärilahjan, sillä isä oli sitä mieltä että kyllähän nyt kaheksantoistavuotis-synttärinä täytyy saada jotakin vähän enemmän ja erikoisempaa. Toinen puoli lahjasta oli kamera, ja voi miten kauan oon toivonut ja haaveillut kunnollisesta kamerasta! Se on pieni ja sen mukana tuli pieni laukku, tykkään molemmista ihan hurjasti ja oonkin kuvannut joka päivä keskiviikosta lähtien. Alan pikkuhiljaa jo oppia käyttämään sitä.

Itse asiassa olin aluksi vähän epäileväinen koko kaheksantoistavuotissynttäreitten ja niihin liittyvien asioiden suhteen, mutta ite asiassa ne onkin olleet paljon enemmän hymyilyttävää kuin mitä kuvittelinkaan. Kerron sitten myöhemmin tarkemmin itse juhlista ja näytän kuviakin, luulisin. Ja tiedän ettei tämä varmaan kyllä kovin montaa saavuta, koska monikaan ei taida tätä blogia seurata, mutta haluaisin vain kiittää koko pienen sydämeni voimalla teitä kaikkia siitä, että jaksatte olla niin ihania.


Sain äidiltä lahjaksi myös morttelin. Hyvä, ei tarvitse enää mäiskiä vasaran kanssa keittiössä. Tässä kuva kun tein maustesekotusta toissapäivän linssimuhennokseen, siihen tuli ehkä hippusen verran liikaa valkosipulia, mutta muuten se oli kyllä melkoisen hyvää, vaikka itse sen sanonkin. Tässä kuva itse muhennoksesta.


Tein myös sunnuntaina vähän samantapaista muhennosta, mutta riisin kanssa. Molemmista tuli kyllä melkoisen hyviä, vaikka itse sanonkin. Muistaisinkohan enää mitä laitoinkaan siihen. Hmm, kenties, mutta ehkä ette pahastu jos kirjoitan reseptin niihinkin toisella kertaa? Sillä tässä välissä haluan näyttää mitä näin eilen kun olin ruotsin kokeen jälkeen kävelyllä heinäpäässä!


Pienen pieniä sinisiä kukkia! Voi ne olivat hurjan kauniita, ja katsokaa nyt, kyllä kesä vielä tulee kun kukkiakin on jo siellätäällä. Ja puissakin lehdet suurenee päivä päivältä ja tänäänkin heti aamusta oli 14 astetta. Vielä on siis toivoa! Äitikin tekee puutarhatöitä ulkona ilman takkia.

Eilen postissa tuli myös Lauralta paketti Lontoosta. Siellä oli hurjan kaunis kortti ja neljä pientä pakettia joissa jokaisessa sisällä myös pieni kirjelappunen. Yhdessä paketissa oli, pienen lappusen mukaan, Lontoon parasta suklaata, toisessa taateleita, kolmannessa hurjan soma pienen pieni kanipinssi tai ainakin luulisin että sitä voisi sellaiseksi sanoa ja neljännessä Lauran ite tekemiä koruompeluja. En millään meinannut uskoa että se on ommellut ne itse.

Laitoin kanin sen pienen kamerapussukan reunaan kiinni, siinä se on soma.

Sain Sannalta synttärilahjaksi aivan hurmaavan kulhon ja keittokirjan nimeltä Bowl food. Se on ihanan pieni ja paksu ja täynnä ihania kuvia ja reseptejä. Tein eilen Bean and capsicum stew'tä vähän muunneltuna, jonka alkuperäsen reseptin löysin juuri sieltä. Uutta kuppia en tosin uskaltanut käyttää, en oikein tiedä kestäisikö se sellaista. Laitoin siihen tiistaina nektariineja, ne tuskin tekee sille pahaa. Tai ne kiivit jotka laitoin tänään. Tuosta stewsta tuli kyllä hyvää, syömme sitä vielä tänäänkin päivällisellä.

Eilen kävin Sannan perheen ja Mikon kanssa kattomassa sen uuden Indiana Jonesin leffateatterissa vaikka tiesinkin etten ehdi nukkua kovin paljoa ennen kun pitäisi taas tänäaamuna herätä vähän yli kuuden ruotsinkokeeseen. Ihan leffan alku oli minusta hyvä, mutta loppua kohden ilmaantui muutama asia jotka pisti sitä vähän sitten pöperöksi. Mutta noo.

Tänään menin sitten sinne kokeeseen, ja ehkä se ei ihan niin huonosti mennyt kuitenkaan kuin pelkäsin. Osasin edes vähän jotakin, vaikka luetunymmärtämiset olikin hankalia. Tosin ei silläkään enää ole väliä, sillä ruotsi loppui siihen! Enää ei lukioruotsia ainakaan! Voi mikä autuus. Kokeen jälkeen kävin Ainon kanssa vähän kaupassa ja sitten tulin pyörällä kotiin. Tein lounaaksi salaattia ja otin sen kanssa ranskalaista moniviljapatonkia ja Appenzelleria. Toisinaan mua ihmetyttää suuresti miten voikaan jokin niin yksinkertanen maistua niin hyvältä.


On ollut siis melkoinen viikko. Vielä viikko koulua, sitten on kakkosvuosi ohitse. Vaikea uskoa, en uskonut että se koskaan loppuisi, niinkuin ei talvikaan. Oli hassua yhtäkkiä viime sunnuntaina huomata että oho, lunta ei oo yhtään missään enää paitsi siellä eräässä metsässä Toppilassa, jossa tein silloin sunnuntaina kävelyn.

Lopuksi vielä ne istutukseni. Siellä ne vain kasvavat. Paitsi kesäkurpitsantaimet, jotka lähinnä vain kuivuvat, enkä oikein tiedä mitä tehdä niille. Osaisiko joku kesäkurpistaihminen auttaa? Ensiviikolla Anni lupasi tuoda muutaman tomaatintaimen, odotan sitä innolla. Vastalahjaksi oon luvannut ehkä vähän meiramia ja basilikaa ainakin ja nyt kun äiti vihdoin osti lisää multaakin niin pitäisi harventaa muutenkin niitä parkoja, elävät aivan liian tiivistä elämää purkeissaan. Ainiin, myös se neljäs vesimeloni iti sittenkin! Olin jo menettänyt toivoni sen puolesta, mutta niin se vain yllätti.

No comments: