Tuesday, July 8

Recipe tiem!


Feels a little bit like autumn already. It saddens me, but the idea of the warm days that still lay ahead brighten one's mood again. There must be some warmth coming. It can't always be cold!

Oikeestaan ajattelin kirjottaa vasta huomenna, mutta sitten hoksasin että jos kirjotan vasta huomenna, mulla on aivan hurjasti kirjotettavaa ja on siis parempi jakaa ne kahteen. Koska huomenna mulla ainakin on kirjotettavaa. En vaan tiedä saanko kirjotettua siitä silti huomenna.

Mutta tänään, tänään on aika laittaa taas vähän reseptejä. Ite asiassa kolme ihan hurjan helppoa sekä yksi vähän vaikeampi, joista yhtäkään en kirjottanut itse, mutta jotka oli kaikki oikein kelpo reseptejä. Asiaan siis. Paitsi että ainiin, antakaa anteeksi, tänään jotkut kuvat ei oo kauhean hyviä.

Ensimmäisenä tämä, koska lupasin sen viime kerralla. Tein siis ensimmäistä kertaa itse tuorepastaa, ja se oli niin kauhean helppoa että ihmettelen etten oo ennen kokeillut. Reseptin löysin siis täältä, mutta laitan sen nyt tähänkin.

Serves 4
by Deborah Mele


Egg Pasta:
3 Extra Large Eggs

2 Cups All-Purpose Flour


Mound the flour onto a large board, making a hollow in the center. Break the eggs one at a time, mixing the egg into the flour with a fork. Once all the eggs have been incorporated into the flour, begin to knead with your hands until the dough is stiff and elastic. Cover with plastic wrap and let sit 30 minutes before using.

Siihen loppui resepti, mutta jatkoin kaulimalla taikinan piitkäksi ja tosi ohueksi pöydälle ja en leikkaamalla siitä suoraan tuollasia nauhoja kuten harhaanjohtavasti voisi tuosta kuvasta olettaa, vaan tein siitä ensin tällaisen nyytin. Kaulitseminen otti vähän käsiin, taikina oli niin venyvää että vaati pitkän kaulinnan. Luulisin että tässä on nyt melkoisen tärkeää että se taikina on ohut.

Sitten leikkasin siihen tuollasiksi palasiksi ja kun avasin ne, tuli siitä nuo nauhat. Sitten keitin kiehuvassa vedessä muutaman ehkä 4 minuuttia. Helppoa, eikö? Kaikkein parhaat asiat on yleensä yksinkertasia, oon huomannut. Se on minusta kauhean hienoa.

Laitan myös tuon tomaattikastikkeen ohjeen, koska sekin oli hirmu helppo. Muistelinki että Sanna joskus puhui jostaki mystisen helposta tomaattikastikkeesta. Tämä lienee sen sukulainen ainakin.

5 Minute Tomato Sauce

Makes 4 Cups
by Deborah Mele1 28 Ounce Can Imported Diced Italian Tomatoes (Or 1 26.5 Ounce Box Pomi Brand Chopped Tomatoes)

2 Cloves Garlic, Finely Minced

2 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil (Decrease To 1 Tablespoon If Wanting To Make A Lower Fat Version)

Salt & Pepper To Taste

3 Tablespoons Finely Chopped Basil

Dash Of Red Pepper Flakes (Optional)


Heat the oil in a heavy saucepan over medium heat, and add the garlic. As soon as the garlic begins to sizzle, but before it takes on color, add the tomatoes. Turn the heat to high, and as soon as the sauce begins to bubble, turn back down to medium low.

Season with salt and pepper, and red pepper flakes if you are using them, and add the basil. Cook for another minute of two and remove from the heat. Use for any purpose that you would use your usual tomato sauce, whether it is to top pasta, in baked casseroles or for vegetables.


Minä en laittanut red pepper flakes, koska ei ollut. Sitten eteenpäin!

Seuraavaksi yksi lempparilounaistani kaikkien syömieni lounaiden joukosta. Avokado-comte -voileipää ja mozzarella-tomaatti -salaattia. Nommm, kolme m-kirjainta, niin hyvää se on. Voi siihen varmasti käyttää jotakin muutakin juustoa, minä vain tykkään comtesta ihan kauheasti ja sitä sattui olemaan viimeksi kun tätä tein. Lounaaksi se on juuri sopiva, mutta päivälliseksi se ei käy, siihen se on liian kevyttä ollakseen päivällinen. Vaatii tietenkin kypsän avokadon ja hyviä tomaatteja ollakseen parhaimmillaan, mutta ei toki pidä itkeä jos ei satu olemaan maailmanparhaita aineksia. Kyllä niistäkin jotakin aina saadaan aikaan. Vaikka tulee siitä parempaa jos on hyvät ainekset. Hyvän ruoan kulmakivi on laadukkaat ainekset - hyvänkään kokin on vaikea saada aikaan herkullista ateriaa huonoista aineksista, mutta ei tarvitse olla hyväkään kokki saadakseen aikaan huippuaterian hyvistä aineksista.

Avokadoleivän osaatte varmaan itekin koota jos haluatte, mutta salaattiin voin antaa reseptin. Se on tuolta samalta sivulta kuin pasta ja tomaattikastikekin. Tämä salaatti on oikeasti ihan hirveän hyvää, jos yhtään tykkää mozzarellasta ja tomaateista. Ja basilikasta. Hurjan helppo tämäkin, katsokaa nyt mitä sanoin siitä yksinkertaisuudesta.


Insalata Caprese

Serves 4
by Deborah Mele


4 Ripe Tomatoes

2 Balls of Fresh Mozzarella (Buffalo Preferred)

Salt And Pepper

Olive Oil

Fresh Basil


Slice the tomato and mozzarella into bite sized pieces and arrange attractively on each plate. Garnish with fresh basil, drizzle over each plate some good Italian olive oil, season and serve.

Näiden lisäksi tein eilen myös jätskiä itse, koska tein sitä viimeksi viime kesänä ja tuntui että ehkä olisi kivaa tehdä uudelleen. On vaan vähän harmi, että vaniljatangot maksaa täällä niin paljon, tulee paljon halvemmaksi ostaa valmisjäätelöä kaupasta vaikka ostaiski jotaki erikoista. Mutta on silti välillä kiva tehä ite. Ohje on Davidilta, hänen blogiaan seuraan päivittäin.

Vanilla Ice Cream
from David Lebovitz

About 1 quart

Everyone should gave a great recipe for Vanilla Ice Cream in their repertoire. Here's mine, which you'll want to serve with anything from a freshly-baked pie or just covered with dark, bittersweet chocolate shop and toasted nuts.

1 cup milk

A pinch of salt

3/4 cups sugar

1 vanilla bean

5 egg yolks

2 cup heavy cream

A few drops of vanilla extract

1. Heat the milk, salt, and sugar in a saucepan. Split the vanilla bean lengthwise and scrape the seeds into the milk with the tip of a paring knife. Add the bean pod to the milk.

2. Stir together the egg yolks in a bowl and gradually add some of the warmed milk, stirring constantly as you pour. Pour the warmed yolks back into the saucepan.

3. Cook over low heat, stirring constantly and scraping the bottom with a heat-resistant spatula until the custard thickens enough to coat the spatula. Strain the custard into the heavy cream. Rinse the vanilla bean and put it back into the custard and cream to continue steeping. Chill thoroughly, then remove the vanilla bean and freeze in your ice cream maker according to the manufacturers instructions.


Minun jäätelöllä meni kyllä reilusti kauemmin kuin neljä tuntia, mutta se taitaa olla aika paljon pakastimestakin kiinni. Vähän vähemmän laittaisin ehkä sokeria seuraavalla kerralla, koska nyt se oli minusta himpun verran liian makeaa. Ainiin ja te (kuten minä) joilla ei ole jätskikonetta, tarttette kenties myös tämän.

Tänään vihdoin päätin että nyt! ja laskin kaksi tuntia matikkaa. Se ei ollut yhtään mieltäylentävää, ite asiassa tulin siitä vain vähän harmistuneelle tuulelle. Jotta jaksaisin, lohdutan itteäni ajatuksella että vain vielä yksi vuosi. Yksi lyhyt vuosi vain, aika ohimenevä.

Lopuksi vielä kissankelloja takapihan takaa, koska ne ovat niin kesäisiä ja kauniita. Lohduttavia myös, sillä vaikka onkin kylmä, täytyy silti olla kesä sillä muuten ei olisi kukkia ja niin tavattoman kaunista. En muistanut että kesä on tällainen.

2 comments:

graffitihead said...

INSALATA CAPRESE! <3 Nainen, sinä hemmottelet minua. Sinä resepteilläsi, senkin ihana olento."Muistelinki että Sanna joskus puhui jostaki mystisen helposta tomaattikastikkeesta. Tämä lienee sen sukulainen ainakin."

Totta vie puhuin, ja voin vaikka postata sen tähän. Importattu suoraan Italiasta ex-kollegani Zoian toimesta, 100% genuine.

- boil Barilla pasta of choice (100 g for one person) for 8 minutes
- fry 1 chopped carrot in oil
- add 1 chopped onion, continue frying
(- optional: add & fry minced meat)
- add 1 box of tomato sauce, readuce the heat so that it barely boils
- add 1 chopped piece of garlic
- finally, add fresh basil and serve

Frankly, minä tykkään kohta enempi tuosta kasvisversiona. Ollos hyvä, vähän takaisinmaksua kun jaksat pitää niin mukavaa blogia. :D

Maaret said...

Sih sih, niin teen. :D Hemmottelen myös itteäni, minähän tuon söin!

Naww, thanks dear <3 Enskerralla kokeilenki tuota.