Thursday, January 1

Happy New year, world

Haa, vuoden ensimmäinen postaus ja vieläpä vuoden ekana päivänä! Looks like improvement, says I. What do you say?

Olipas melkoinen uusivuosi, vaikkei silti toki huonolla tavalla. Tässä toipuillessani silti olin ensin ajatellu tekeväni vuodenlopetusmemen, jonka oon varmaan tehny muutaman kerran ennenki, koska se onnistuu summaamaan vuoden melko hyvin. Mutta sitten ei tuntunutkaan siltä, ei huvittanutkaan tehdä. Sen sijaan tässä vähän toisenlainen meme, Best of 2008, jonka kysymykset yhdistelin Clotilden Best of 2005, 2006, 2007 ja 2008 memeistä ruokablogistaan Chocolate & Zucchini. Täytyy tosin tunnustaa että mun muistini on kultakalan ja tuottaa melekosia vaikeuksia muistaa kaikkea tai toisinaan yhtään mitään, mutta kokeillaan nyt edes.

Tässä siis henkilökohtaisia suosikkejani vuodelta 2008.

Favorite new chocolate: Neuhaus Venezuela 71% Dark Chocolate Bar. Tottakai nyt kaikenmaailman konvehteja ja muita sen sellasia tosi huippuja on tullu ja menny, mutta koska tämä on erityisesti jääny mieleen se ei oo voinut olla muuta ko jotaki aivan erityisen erikoista.

Favorite new cake recipe: Hmm, en tainnut tehdä kovin montaa kakkua viime vuonna. Kakkua kakkuna, piirakoita ja muita enemmänkin. Mutta osaanpa silti vastata, Angel food cake oli huippua. Ja voi sitä naurettavaa määrää keltuaisia joille piti keksiä joku käyttötarkotus!

Most Inspiring Cookbook: Aijaijai, vaikea. On niin monta uutta ja hienoa. Ehkä Tessa Kiroksen Apples for jam. Ite asiassa ennoo kokeillut kuin muutamaa reseptiä, mutta se on valtavan inspiroiva ihan yleisesti.

Favorite food-related book: Hahaa, parasta ko on erikseen cookbook ja food-related book, koska nyt voin esitellä uusimman tulokkaan jonka hain tiistaina kirjakaupasta. Let me introduce you The Flavor Bible. Aivan mainio opus, ei oikeastaan kokkikirja koska ei sisällä reseptejä laisinkaan, pelkästään vihjeitä ja inspiraatiota. Sitä paitsi, koskaan en ennen kyllä tiennyt että porkkana ja rommi sopii toisilleen.

Favorite life-changing tip: Se, että leipään tulee rapea kuori uunissa, jos sitä suihkuttelee vedellä paistamisen alkuvaiheessa.

Favorite new toys: Ohohoo, Tescon mittakuppi jonka sain Sannalta joululahjaksi. Avokadolusikka. Sitrusraastin. Pallovatkain.

Favorite new salad recipe: Ei saa nauraa, tämä oli minulle uusi. Insalata caprese, en minä osannut tehdä sitä toissavuonna.

Favorite wow-effect recipes:
Cheesecake brownies, sojtojherjntkd. Myöskin Angel food cake, olisittepa nähneet sen efektin jonka Se sai aikaan.

Favorite sandwich: Avokado-voileipä. Nommm-mm-m.

Favorite Soup Recipe: ..Mun on pakko sanoa että se kasviskeitto jonka keksin puoliksi itse. Mutta vain puoliksi!

Favorite New Ingredient: Naa-a, Yksikö vain? Nnoo kuskus. Se on niin huippua.

Favorite new piece of cutlery: New piece? Laura toi Lontoosta keväällä mun lempparihaarukan ja kesällä mun nykyisen lempparilusikan. Tykkään myös hulluna uudesta kokkiveihestäni. Harmi ettei niistä ole näyttää kuvaa.

Favorite new
pairing: Kahvi ja maito. Ihan tosissaan. Löysin vasta viime kesänä kahvin.

Kun toiset ovet avautuvat, toiset sulkeutuvat. En tiedä mitä tulevana vuonna tulee tapahtumaan, en uskalla edes arvata, en kenties edes toivoa kuin salaa itsekseni. Ehkäpä pidätänkin vain hengitystäni, luotan kohtaloon enkä unohda seuraavaa:

While it's tempting to play it safe, the more we're willing to risk, the more alive we are. In the end, what we regret most are the chances we never took.

This year could be something way different. Let's keep our thumbs up.

4 comments:

graffitihead said...

AHHAHAA YOU QUOTED FRASIER! YOU DIID IIITT!

Maaret said...

AHIHII I DIID! AAGAAIN!

Anonymous said...

Mun pitäis yrittää järkkäillä siitä sun juustokakkubrowniesta joku vegeversio. On vaan vähän hankalaa! Tai sit jos löytyis roskiksilta juustoja, niin voishan niitä sitten käyttää.

Mut mulla on ollut vähän ikävä sua viimeaikoina. Pus. Ja millon sä leikkasit muka sun tukan ja millanen siitä tuli ja kai laitat kuvan?

T: Marja!

Maaret said...

Hmm, totta, cheesecake brownies ei taida ihan helpolla kääntyä vegaanimuotoon. Mutta jos onnistut, niin kerro toki millaista tuli!

Minua ikävä? Naw, Marja, senkin hassu. Missä muuten asusteletkaan tätä nykyä? Ja tukan leikkasin jo jokin aika sitten, joskus syksyllä kai? Ei se kauhean lyhyt oo silti, olkapäille. Sen lisäksi pidän sitä lähes samalla tavalla ko aina ennenki, ei kukaan edes huomaa eroa XD