Tuesday, May 6

In which she talks about her plantings


Viikko sitten sunnuntaina, 27. päivä huhtikuuta, kylvöin kasan pieniä ja suuria siemeniä. Neljä keltaista kesäkurpitsaa (jotka kuvassa yllä), neljä vesimelonia, monen monta basilikaa ja monen monen monta monta meiramia. Monen monen monta monta, koska siemenet olivat niin pieniä meiramipussissa, ettei laskeminen olisi tullut kysymykseenkään, voi ehei!


Kaikki muut on suureksi iloksi itäneet ja lähteneet hurjaan vauhtiin kasvamaan, paitsi yksi vesimeloni, joka teki yhden ainokaisen pienen juurennäköisen kurkotuksen ja lopahti siihen. Varsinki kesäkurpitsan taimet, muta hämmästyttää suuresti miten ne on sellasta vauhtia kasvaneetki! Tänään laitoin kaikki omiin purkkeihinsa, ja toivon kovasti etteivät ne siitä häiriintyneet kovinkaan paljoa, en minä mitään pahaa tarkoittanut. Kesäkuussa täytyisi istuttaa ne maahan ja kylvää myöskin porkkanaa ja salaattia. Äiti lupasi että saan kääntää takapihalta kasvimaaksi tuon yhden pienen tilkun, joka aina viime kesään saakka toimitti kukkapenkin virkaa. Mutta voi ajatelkaa, jos ne kasvaisivat ja sitten tulisi hedelmiä ja vihanneksia! Ja Anni lupasi tuoda myöhemmin tässä kuussa muutaman tomaatin taimenkin, ko hänellä on niitä niin monta ja hiihi sitten tehdään ratatouillea kesällä, jos kaikki sujuu hyvin.

Ja sitten vielä kissa. Näitten kuvien kanssa oli kyllä taistelu, ne täytyi ottaa kaksi kertaa koska ensimmäisellä kerralla kamera päätti että hei, laitetaampas Maaretin kuvat hukkaan. Ja niin kävi. Onneksi ei ehtinyt tulla pimeää.

Lisäsin tänään linkkilistan tuonne reunaan. Kaikki siellä ovat sopuisassa sekamelskassa, niin foodies kuin muutkin. Aa, jospa kertoisin tästä blogistakin jotakin nyt. Tämähän on nyt tällanen hassu uusi, ajattelin kirjottaa tänne ruokajuttuja ja välillä kaikenlaista muutakin, mitä nyt mieleen sattuu ilmaantumaan. Ajattelin kirjottaa lähinnä suomeksi, ainakin näin aluksi, paitsi silloin kun tekee mieli kirjottaa englanniksi. Ranskaksi varmaankaan ei, koska siinä ennoo niin hyvä ja sitä ei kekään voisi sitten lukea. Ja ehkäpä mulla oli siitä jotakin muutakin sanottavaa, mutta koska en nyt juuri muista, niin kerron siitä varmaankin myöhemmin, kun muistan taas.


Some favourite things at the moment:
- South Africa -theme at Herkku
- dried figs!
- Spring and sun and nature and!
- Sleeping. I need more of it.

No comments: